Pages

4 Haziran 2010 Cuma

Kurtlar Vadisi Pusu 20.Bölüm izle

Kurtlar Vadisi Pusu 20.Bölüm izle

İlk hata, sitenin giriş sayfasının, dil seçimi yapın, hatta bazen, sitemize girmek için tıklayın, şeklinde bir giriş sayfası ile başlıyor olması. Eğer sitenize bir ziyaretçi gelebilse bu sayfada bir seçim yapar elbette. Ama bir sitenin ilk özlemle beklenen ziyaretçisi arama motorlarıdır. Zira web sitesine ziyaretçi gönderen temel kaynak günümüzde arama motorlarıdır.

Arama motoru yeni karşılaştığı bir site de genelde, başlangıçta ilk sayfayı indexler. Tabi ilk sayfada seo kurallarına da uyulmadan ziyaretçinin dil tercihi yapmasını veya giriş tuşunu tıklamasını bekleyen bilgi içermeyen bir sayfa olduğundan, arama motoru bu sayfa üzerinden siteye ziyaretçi gönderecek bir etken bulamadan ayrılır.

İkinci hata, sitelerin ana sayfalarında hatta tamamının flash kullanarak yapılması. Flash kullanımı ile çok güzel görünen cafcaflı sayfalar yapılacağını kabul ediyorum. Ancak, arama motorlarının flash sayfalarda size ziyaretçi göndermelerini sağlayacak bir bilgi toparlayabilmeleri neredeyse imkansız. Eğer illa flash kullanımı isteniyorsa, ana sayfadan link ile ulaşılacak tüm sayfaları içeren bir sitemap ile sitenin desteklenmesi ve sitede en azından title ve metatag lerin seo kurallarına uygun yazılarak bir nebze olsun arama motorlarına gıda sağlanması gerekir. Ancak bu önlem bile flash ile hazırlanan siteyi arama motorları açısından baktığımızda ancak vasata taşımaya yetecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder